Sinds de coronacrisis is kamperen razend populair. Dit is natuurlijk niet gek, want je bent hierin een stuk minder afhankelijk van externe factoren. Veel mensen gaan dus kamperen, omdat de zekerheid dat de vakantie doorgaat een stuk hoger is dan bij een vliegreis. In dit artikel deel ik graag de mooiste plekjes om in Europa te gaan kamperen.

Dicht bij de deur kamperen

Heb je geen zin om een heel eind met je caravan over de snelweg te rijden? Wees niet gevreesd, want ook in Nederland kun je uitstekend kamperen. Nederland heeft wat dat betreft zeer veel mooie campings en verschillende landschappen, waardoor kamperen in eigen land ook geweldig kan zijn. Wil je graag luxe kamperen? Kies dan voor een vier of vijf sterren camping.

Kamperen in Friesland

Friesland heeft vele mooie uitzichten en leuke activiteiten te bieden. Zo is het leuk om in de buurt van Sneek of Leeuwarden heerlijk aan het water te kamperen. Met een beetje geluk heb je een mooi plekje waar je vanuit je voortent het binnenwater opkijkt. Wie wil dat nou niet?

Kamperen in Twente

Wil je echt je rust pakken en wil je genieten van de ‘Twentse nuchterheid’. Dan raad ik je aan om een mooie camping in Twente uit te zoeken. Twente staat bekend om haar nuchtere mensen en mooie natuur waar je echt tot rust komt.

Kamperen in Frankrijk

Wil je zeker zijn van mooi weer? Dan raad ik je aan om te gaan kamperen in Frankrijk. Ondanks dat de meeste mensen niet gek zijn op de inwoners van Frankrijk kun je er wel geweldig kamperen. Vooral de Ardèche trekt elk jaar duizenden mensen die hier met hun gezin gaan kamperen. De Ardèche heeft namelijk alles wat een kampeerder zoekt: mooi weer, vele activiteiten en geweldige landschappen.

Kamperen in Italië

Zoek je graag de Italiaanse cultuur op? Dan is het Gardemeer dé hotspot in je caravan of camper te parkeren. Het gezellige van het Gardameer is dat hier zeer veel Nederlandse kampeerders op elke camping staan en dat een gezellige buur dus al snel gemaakt is. Vooral voor stellen die met hun tweeën op pad gaan is het Gardameer, vanwege het snelle contact, een uitstekende keuze.

Praktische tips voor het kamperen

Ga je weer voor het eerst in tijden met de caravan op pad? Dan raad ik je aan om voor het vertrek je caravan goed te laten onderhouden bij een officiële carvan dealer. Zelf heb ik al jaren een mooie Hobby De Luxe caravan, die ik elk jaar laat onderhouden bij een hobby caravan dealer. Er is namelijk niks vervelender dan aankomen op je bestemming en er vervolgens achter te komen dat je caravan niet volledig functioneert. Laat je caravan dus geruime tijd voor vertrek controleren. Ook voor de reis is dit wel een prettig gevoel. Elk jaar staan er namelijk weer zeer veel mensen met hun caravan aan de zijkant van de weg.